top of page
1.jpg

2024 STRATEGIC SUMMIT AGENDA

Home / Conference / Agenda

2024 STRATEGIC SUMMIT AGENDA

Day2 Strategic Summit

*Simultaneous translation will be available throughout the conference *同時通訳は、会議全体で利用できます。

Oct 17 Morning

09:00 - 10:40

(100 mins)

[Floating Wind Chapter] The Future of Offshore Wind is Here, and NOW!

Floating Wind NOW is designed to provide a comprehensive exploration of future opportunities within the offshore wind market. Floating Wind NOW aims to illuminate the crucial role played by cutting-edge floating wind technology in propelling not only the European offshore wind landscape but also burgeoning markets such as South Korea and Japan.​

09:10 – 10:00 [Spotlight Session] Exploring the Potential and Prospects of Floating Wind in Japan, South Korea and Taiwan

Panelist:

Nikolaus Boltze
Country Representative for Japan, Korea and Oceania
thyssenkrupp AG

Seung-Ho Choe
CEO
Pacifico Energy Korea

Lucas Lin
Chairman
Synera Renewable Energy

10:00 – 10:20 [Case Study] “Floating Offshore Wind” Lessons Learned From Leading Projects

10:20 – 10:40 [Technical Box] Floating Offshore Wind Engineering Challenges

Coffee Break

11:10 - 12:00 

(50 mins)

[Panel] Investing in Japan's Offshore Wind Future: Strategies, Challenges, and Opportunities in Offshore Wind Investment
  • Strategies to attract investors

  • Financial Instruments for Supply Chain Resilience

  • New investment opportunities in Japan's offshore wind market

Moderator:

Peter G. Armstrong
Partner
DLA Piper

Panelist:

Tom Walsh
Head of Offshore Development – Japan
RWE Renewables

Eirik Ellingsen
Director Wind - Asia Pacific
Norwegian Energy Partners

Hiroshi Iwao
Associate General Manager
Sumitomo Mitsui Trust Bank Limited

Tomohiro Saito
Senior Vice President of Renewable Energy Project Finance Team
DBJ

11:40 - 12:00

(20 mins)

[Keynote] Reserved for Silver Sponsor

Luncheon & Networking

Oct 17 Afternoon

14:00 - 14:40 (40 mins)

[Panel] Accelerating the Offshore Wind Farm from Planning to Commercialization

14:40 - 15:00 (20 mins)

[Keynote] Reserved for Silver Sponsor

15:00 - 15:40 (40 mins)

[Panel] Mitigate Risks and Uncertainty for Offshore Wind Projects

15:40 - 16:20 (40 mins)

[Panel] Advanced Digitalization Solutions to Increase the Efficiency Of O&M Strategies in Wind Energy
bottom of page