微信图片_20201125094155.png

Agenda

Home / Conference / Agenda

Oct 11 Morning:
Japan Wind Market Overview

9:00 - 9:10 (10 mins)

Welcome Address

09:10 - 10:10 (60 mins)

[Opening Panel]  Looking Ahead to 2030 - The Roadmap of Japan Wind Energy 

Moderator: 

Hirofumi Taba
Energy & Infrastructure Partner
Linklaters

Panelist: 

Jutta Dissen
Senior Vice President/Director Global Accounts & Partnerships
RWE Renewables

Q_bp.jpg

Matthias Bausenwein
Senior Vice President, Offshore Wind
bp

Beth Wattleworth
Commercial Development Director, Asia
Northland Power Inc.

Joshua Weinstein
Vice President, Head of Offshore Development
Invenergy LLC

Kiyoshi Doi
Executive Managing Officer, Head of Development
Japan Renewable Energy Corporation

30-min Break & Exhibition

10:40 - 11:40 (60 mins)

[Panel] Global Wind Stakeholders Gathering: Collaboration to Accelerate Japan Nascent Wind Market

Moderator: 

Julien Bocobza
Partner, Tokyo
White & Case

Panelist: 

Nathalie Oosterlinck
Executive Officer – Head Global Offshore Wind
JERA

Lars Johannes Nordli
Vice President of Business Development Asia
Equinor

Tim Sawyer
Director, Australia and Asia
Flotation Energy

Masayuki Sugiyama
General Manager for Wind Power Energy Business
Mitsui o.s.k. lines

Chikako Nakayama
Country Manager
Iberdrola Renewables Japan K.K.

11:40 - 12:05 (25 mins)

[Keynote] Claims in Offshore Wind: What Can Go Wrong and How May Insurance Respond?

Martin Beck
Senior Vice President Renewable Energy Practice Leader Asia
Marsh

Naoko Ushiyama
Vice President, Energy & Power
Marsh

Oct 11 Afternoon

13:30 - 14:30 (60 mins)

[Panel] How to Achieve 10GW Offshore Wind in Japan by 2030

Moderator: 

Nathan G. Schmidt 
Partner
Nishimura & Asahi

Panelist: 

Tomohiro Saito
Senior Vice President
Development Bank of Japan

Joren Kippers
Head of Economic and Trade Section
Embassy of Belgium in Tokyo

Dr. Jochen Dirksmeyer
Director Project Development Asia Pacific
wpd

Koji Mori
Head Of Wind Business Department (Offshore)
Shizen Energy

Alban d'Hautefeuille
Managing Director, Offshore wind in Asia
TotalEnergies 

Kohei Amakusa
Director, Head of Market Development Japan
Ørsted

14:30 - 14:55 (25 mins)

[Wind Farm Roadshow] Wind Power, Markets and Power Prices in Japan

Fumi Kumagai
Power Market Analyst
Volue

14:55 - 15:20 (25 mins)

[Wind Farm Roadshow] National wind projects with international supply chain

Rogier Roelvink
Customer Strategy Director
Oracle

40-min Break & Exhibition

16:00 -16:25 (25 mins)

[Keynote] The Eneco Model: how to maximize wind economic benefit while flourish ecosystem

Hiroshi Sakuma
Chief Cooperation and International Officer, Management Board
Eneco

16:25 - 17:15 (50 mins)

[Panel] Building Reliable Wind Farm Supply Chain under Japan Market 

Moderator:

Marvin Go
Head of Sales - Japan and Korea & Commercial Lead on Sustainability - Asia-Pacific Region
BloombergNEF

Panelist: 

Hiroaki Nakagawa
Head of Procurement
Renova

Yukinobu Uchida
Market Area Manager, Japan Energy Systems
DNV

Keisuke Sadamori
Director (Energy Markets and Security)
International Energy Agency

Lucas Lin
Chairman
Swancor Renewable Energy 

Frederik C. Andersen
Managing Director - Head of Renewables
Clarksons

17:15 - 17:55 (40 mins)

[Panel] Innovative Solutions to Manage Risk in Offshore Wind Project Development

Moderator:

Kaori Tachibana
Associate Director/ Gas, Power and Climate Solutions
S&P Global

Panelist: 

Akio Hasegawa
Director/Engineering team
Invenergy LLC

Lloyd Inglis
Technical & Operations Manager
Bruce Anchor

Ishida Keisuke
Japan General Mangaer for Offshore Development
Vena Energy

Oct 12 Morning:
Wind Farms Operations

09:10 - 09:30 (20 mins)

[Keynote] Strategizing Life Cycle Approach of An Offshore Wind Farm

Hisafumi Manabe
President & CEO
Marubeni Offshore Wind Development Corporation

09:30 - 10:20 (50 mins)

[Panel] The Feasibility of Large-Scale Offshore Wind Farm in Japan Costal Line

Moderator: 

 
Senior Representative
ERM

Panelist: 

Tom Walsh
Head of Offshore Development - Japan
RWE Renewables Japan G.K.

Mika Kudo
Senior Researcher
Renewable Energy Institute

Pelayo Rodríguez Alonso
Senior Business Development Manager
OW Ocean Winds

Osamu Ohta
Wind Account Leader
Mott MacDonald

10:20 - 10:45 (25mins)

[Keynote] The Transition of Support Schemes for Renewable Energy in Japan: from FIT to FIP, How A Change in Regulation Can Offer Great Financial Gains for Renewable Asset Owners

Lars Weber
Partner
Valhall

30-min Break & Exhibition

11:15 - 12:05 (50 mins)

[Panel] Forecast the Business Development of Japan Floating Wind

Moderator: 

Andrius Cialka
Senior Vice President
Deloitte Tohmatsu Financial Advisory

Panelist: 

Luke Eginton
Japan Country Representative and Representative Director
Mainstream Renewable Power

Q_COP.jpg

Clement Helbig de Balzac
Chief Development Officer, Japan
Copenhagen Offshore Partners

Elaine Greig
regional Head, Offshore Development
Vena Energy

Joe Nai
General Manager Offshore Power Asia Pacific
Shell

12:05 - 12:30 (25 mins)

[Keynote] Improvement of Renewable Power Asset Value led by integrated data management

Masayuki Kurihara
Managing Director
Envision Digital Japan K.K.

Oct 12 Afternoon

13:35 - 14:00 (25 mins)

[Keynote] Innovative Twin Floating Offshore Wind Solution for Global Market

Wenhao Liu
General Manager for Overseas Business Development
Mingyang Smart Energy

14:00 - 14:50 (50 mins)

[Panel] Optimize the Operation and Performance of Wind Farms Portfolios in Japan

Moderator:

Jorge Zazo Fernández
Country Manager
Vector  Renewables

Panelist: 

Takeshi Yamanoi
General Manager-Offshore Wind
Eurus Energy Holdings Corporation

Yasuyuki Kaneko
Head of Asset Management Division
Japan Renewable Energy Corporation

Jean-François RÉBEILLÉ
COO & Representative Director - Japan
BayWa r.e. APAC

Michael Sherry
Director Wind Business and Product Development
GreenPowerMonitor 

14:50 - 15:15 (25 mins)

[Keynote] Solutions to Potential Challenges Facing Offshore Wind Development in Japan: A Taiwanese Experience-Based Analysis

Annie Chang
Wind Energy Researcher
InfoLink Consulting

30-min Break & Exhibition

15:45 - 16:35 (50 mins)

[Panel] Mitigate the Risk and Uncertainty of Wind Farms

Moderator:

Samuel Griffiths
Country Manager
ERSG

Panelist: 

Ralf Skowronnek
CEO
Skowronnek & Bechnak Japan Co., Ltd.

Ms. Mette Cramer Buch
Chief Advisor
Danish Energy Agency

Michael Bjerrum
CCO & Co-Founder
Shoreline

Elisabeth Palix
Offshore Technical Lead - Asia
EDF Renouvelables

Dr. Mahdi Behrangrad
Head Of VPP/Energy Storage Department
Pacifico Energy K.K. 

16:35 - 17:25 (50 mins)

[Panel] Investors & Financiers Perspectives towards Japan Wind Market

Moderator:

Dominic Gregory
Partner
Bryan Cave Leighton Paisner LLP

Panelist: 

Kanna Mihara
Managing Director
Macquarie Capital

Hiroshi Iwao
Associate General Manager
Sumitomo Mitsui Trust Bank Limited

Q_Green-Power.jpg

Roland Thompson
Executive Officer and Head of Business Improvement / General Affairs
Green Power Investment

Jacob Berman
Managing Director, Head of CCIB Client Coverage Japan
Standard Chartered

Thomas Wibe Poulsen
Partner
Copenhagen Infrastructure Partners